Minyak Pati Badam

 almond

Badam telah dianggap sebagai makanan super untuk seketika kini. Kaya dengan vitamin A, E, B1, B2, dan B6, badam adalah sumber terbaik kalsium, mineral dan lemak yang sihat. Malah, laporan menunjukkan bahawa memakan badam boleh menurunkan paras kolesterol buruk dalam badan.

Kegunaan:

* Aromaterapi dan Urutan

* Kulit emolien

* Gantikan Minyak Zaitun

* Rambut yang sihat

* Perubatan

Makan dua auns kacang setiap hari juga boleh mengurangkan risiko penyakit jantung dan lain-lain komplikasi kardiovaskular. Selain daripada kelebihan ini makan kacang keseluruhan, tulen minyak badam datang dengan pelbagai manfaat serta.

Badam minyak diekstrak daripada keseluruhan badam dan datang dalam dua jenis asas. Terikan pahit atau Amara badam ditanam terutamanya untuk minyak mereka. Badam pahit mengandungi sianida, yang membawa maut kepada semua mamalia. Walau bagaimanapun, semasa proses pengekstrakan minyak, amygdalin, yang mengurai ke sianida dimusnahkan lantas menjadikan ia selamat untuk kegunaan luaran dalam minyak dan krim. Badam Sweet di sisi lain adalah orang-orang yang boleh dimakan dan digunakan untuk tujuan kosmetik dan ubat-ubatan. Sweet badam minyak mengandungi ester asid oleik asid lemak yang penting – yang menjadikan minyak mudah diserap oleh kulit. Sweet badam minyak oleh itu digunakan dalam banyak produk kosmetik dan kecantikan. Ia mempunyai aroma pedas dan manis dan kuning pucat dalam warna. Almond minyak adalah juga pembawa minyak yang ideal kerana ia menggabungkan mudah dengan minyak lain yang penting dan agak sederhana dalam aroma dan kekuatan daripada beberapa orang lain.

Manfaat Daripada Minyak Almond

Manfaat minyak badam boleh dilihat dalam banyak cara. Urutan minyak Almond adalah tulang belakang dalam aromaterapi. Sejak minyak pelembap dan emolien yang sangat baik, ia membuatkan kulit rasa lembut dan licin dan tidak terlalu berminyak. Menyenangkan, wangian ringan juga menambah kepada pengalaman urut. Almond minyak adalah kaya dengan vitamin E dan ini menyumbang kepada peremajaan kulit, pengeluaran kolagen dan menjaga kulit berseri dan sihat. Almond minyak boleh juga mencegah kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit. Menggunakan badam minyak untuk muka adalah satu cara yang murah untuk menjaga kulit anda lembap dan peredaran Memperbaiki.

Badam minyak tidak menyumbat liang dan meninggalkan kulit rasa berat dan berminyak sama ada. Dip bola kapas ke dalam minyak badam dan menggunakannya sebagai berkesan membentuk pembersih pada akhir hari. Bukan sahaja ia akan membuang walaupun maskara yang paling degil dan kesan gincu mudah, ia tidak akan menyebabkan apa-apa jerawat kulit sama ada. Minyak ini juga lebih murah daripada yang paling komersial membentuk pembuang dan pembersih di pasaran manakala melakukan kerja yang lebih baik daripada kebanyakan serta. Dalam kes anda mempunyai ketegangan otot terseliuh, urut minyak badam pada kawasan yang terjejas akan mengurangkan sebarang kesakitan juga.

Minyak Badam untuk muka juga boleh digunakan dengan cara scrub. Anda boleh membuat satu di rumah dengan hanya mencampurkan minyak badam dan gula dan memohon kepada muka anda. Gula bertindak sebagai exfoliant an dan membuang kotoran dan mana-mana sel-sel mati dan kaunter minyak badam ini dengan melembutkan kulit dan menjadikan ia cahaya. Bibir luka, tumit, pipi dan kulit kering, terutama dalam cuaca sejuk boleh dimanjakan dan dilindungi dengan minyak badam penting. Enlists industri kosmetik badam minyak dalam hampir semua produk.

Minyak badam untuk mata adalah penawar yang sempurna untuk mata letih dan lingkaran gelap. Memohon badam minyak di sekeliling mata sebelum anda tidur seperti ini juga membantu mengurangkan kedutan dan kulit kering di sekitar kawasan ini halus.

Almond minyak adalah juga dingin yang lembut dan pelembab untuk rambut anda. Vitamin E sekali lagi membantu membaiki rambut rosak dan kering dan memulihkan ia kembali ke kilau dan bersinar asal. A beberapa titik minyak badam boleh mengurangkan wisel rambut dan melicinkan rambut serta. Enlists industri kosmetik badam minyak dalam hampir semua produk. Dari pelembap bibir untuk losyen badan, syampu dingin, minyak rambut untuk krim bercukur, rawatan jerawat topikal ubat penahan sakit, badam minyak adalah terima kasih tambahan yang ideal untuk hartanah terapeutiknya.

Seperti hairan lain minyak zaitun badam minyak juga digunakan untuk memasak. Manfaat kesihatan makan dan memasak dengan minyak badam adalah hampir serupa dengan minyak zaitun juga. Rendah lemak buruk dan vitamin kaya, badam minyak menambah nutrien kepada hidangan apa-apa. Sejak titik merokok tidak begitu tinggi, badam minyak tidak boleh digunakan untuk mendalam-menggoreng dan sebagainya. Tetapi sude kecil sayur-sayuran dalam minyak badam boleh meminjamkan rasa pedas yang menakjubkan untuk hidangan tanpa menambah kalori.

Bagaimana untuk membuat minyak badam tidak boleh mudah.

Anda akan memerlukan bahagian badam panggang yang telah dibasuh dan dikeringkan dengan baik dan tekan minyak bersih.

Letakkan badam dalam akhbar dan menghidupkan engkol untuk mengeluarkan minyak. Mengumpul minyak dalam cawan dan kemudian memindahkan balang bersih, sealable.

Simpan balang ini di tempat yang kering sejuk – peti sejuk anda akan melakukan serta dalam kes cuaca adalah sangat lembap dan panas.

Gunakan minyak badam buatan sendiri dalam rutin kecantikan harian anda untuk satu perempat daripada kos kedai membeli versi.

5 Kegunaan Minyak Almond

Minyak badam telah menjadi salah satu daripada minyak sayuran yang paling popular kerana banyak kegunaan. Walau bagaimanapun, terdapat dua jenis minyak badam: minyak badam manis dan pahit. Pahit badam minyak diekstrak dari loji badam pahit, dan sebenarnya boleh menjadi agak berbahaya supaya penggunaan tidak disyorkan. Sweet badam minyak sebaliknya mempunyai beberapa aplikasi yang menarik dan telah menjadi lebih dan lebih popular dalam industri kecantikan. Dipetik daripada biji badam manis, badam minyak boleh melakukan keajaiban untuk kesihatan kulit kita, dan juga rambut kita.

Berikut adalah 5 kegunaan minyak badam:

1. Aromaterapi dan Urut

Minyak badam sering digunakan oleh ahli terapi urut, kerana ia mudah diserap dan adalah pelincir yang besar. Ia adalah pelembap semula jadi, dan oleh itu sesuai untuk semua jenis kulit. Ia juga merupakan salah satu daripada minyak pembawa yang paling popular, kerana ia menghalang minyak pati biasanya digunakan dalam aromaterapi dari sebarang menyebabkan kerengsaan dan juga mengeluarkan aroma yang indah dan menenangkan.

2. Emolien Kulit

Minyak badam kaya dengan vitamin A, B1, B2, B6 dan E, dan hasilnya adalah baik untuk kulit. Badam minyak bertindak untuk mengimbangi kelembapan dalam kulit kita dan membantu untuk menyuburkan kulit. Ia mudah diserap dan adalah yang paling berkesan untuk memerangi kulit kering dan gatal-gatal. Juga, minyak badam mempunyai tekstur halus, supaya hasilnya ia tidak akan meninggalkan kulit anda rasa berminyak atau menyekat liang anda. Hasilnya kualiti pelembab, ia kini sedang digunakan dalam sabun dan banyak moisturisers. Ia adalah hebat untuk kulit dan juga boleh membantu dengan penyingkiran lingkaran hitam di bawah mata anda.

3. Minyak Gantikan Zaitun

Bukan sahaja minyak badam hebat untuk kulit kita, tetapi ia juga mempunyai kegunaan masakan. Almond minyak adalah tinggi dalam lemak monotaktepu, omega-3 dan asid lemak yang serupa dengan minyak zaitun dan boleh digunakan sebagai alternatif yang sihat apabila memasak. Badam minyak boleh digunakan dalam kuah salad dan besar untuk makanan memasak seperti tumis. Ia juga tidak keajaiban bagi sistem pencernaan kita dengan meningkatkan bakteria baik dalam perut kita.

4. Rambut yang sihat

Hartanah Almond minyak walaupun melanjutkan mempunyai manfaat untuk rambut kita. Mengurut beberapa titik minyak badam ke dalam kulit kepala anda menambah cahaya yang sihat untuk rambut anda. Selain itu, ia membantu membuat rambut anda lebih kuat, tebal dan menambah bersinar serta menyuburkan dan melicinkan kutikel rambut. Minyak badam juga telah dikenali untuk memudahkan pertumbuhan rambut.

5. Perubatan

Minyak badam adalah baik untuk penghadaman, dan juga boleh membuktikan untuk menjadi julap yang berkesan. Dua sudu minyak badam kemas diambil dua kali sehari boleh membuktikan dapat membantu, tetapi anda tidak perlu meneruskan selama lebih dari seminggu. Juga, jika digunakan secara langsung, minyak badam sering boleh memberikan kelegaan daripada sakit otot. Meminum minyak badam juga hebat untuk meningkatkan sistem imun, yang seterusnya akan mengurangkan peluang anda jatuh sakit.

Badam, Kaya, vitamin, kalsium, mineral, lemak, sihat, kolesterol, badan, Aromaterapi, Kulit emolien, Minyak, Zaitun, Rambut, ensential, Minyak Pati Badam, perfume, soul, Aromaterapi, Urut, minyak pati gambar, minyak pati pos, minyak pati image, minyak pati