Minyak Pati Lavender

lavender

Minyak Lavender berasal dari Lavender, yang merupakan pokok renek malar hijau berkayu yang mempunyai hijau pucat, daun linear sempit dan bunga biru ungu. Menggabungkan dengan baik dengan semua minyak limau, Minyak Lavender mempunyai sifat-sifat di dalamnya untuk merawat penyakit dan jangkitan termasuk asma, mulut berbau, selsema, laryngitis, tekak dan batuk kokol.

Nama Botonical: Officinalis Lavandula

Negara Asal: Perancis

Warna dan Bau: cecair tak berwarna atau kuning @ 22 dengan Lavender herba bunga bau Sweet

Kelarutan: larut dalam air, larut dalam alkohol dan minyak

Available Size Pembungkusan dan Harga

10ml

RM28.00

50ml

RM58.00

500ml

RM280.00

Minyak Lavender berasal dari Lavender, yang merupakan pokok renek malar hijau berkayu yang mempunyai hijau pucat, daun linear sempit dan bunga biru ungu. Menggabungkan dengan baik dengan semua minyak limau, Minyak Lavender mempunyai sifat-sifat di dalamnya untuk merawat penyakit dan jangkitan termasuk asma, mulut berbau, selsema, laryngitis, tekak dan batuk kokol.

NAMA BIASA: minyak Lavender.

Campuran dengan: Cedarwood, geranium, clary bijaksana, pain, buah pala dan semua minyak limau.

Komponen: a-pinene, limonene, cis-ocimene, p-cymene, beta-myrcene, terpinene-4-ol, borneol, linalool, camphene, 1,8-cineole, trans-ocimene, kapur barus, geranyl asetat, 3-octanone , linalool, asetat linalyl, terpinen-4-ol, asetat caryophyllene dan lavendulyl.

KEGUNAAN: minyak ini mempunyai ciri-ciri di dalamnya untuk merawat asma, selsema, mulut berbau, laryngitis, jangkitan tekak dan batuk kokol. Selain itu, ia juga membantu sistem penghadaman berurusan dengan sakit perut, loya, muntah dan kembung

Lavender

Minyak Lavender adalah minyak pati yang diperolehi oleh penyulingan dari pancang bunga spesis tertentu lavender. Dua bentuk yang cemerlang, minyak lavender bunga, minyak yang tidak berwarna, tidak larut dalam air, yang mempunyai kepadatan 0,885 g / mL dan lavender minyak kenaikan, sulingan dari herba Lavandula latifolia, mempunyai ketumpatan 0.905 g / mL. Minyak bunga Lavender ialah gelaran yang Formulari Kebangsaan dan farmakope British. Seperti semua minyak pati, ia bukan satu sebatian tulen, ia adalah campuran kompleks semulajadi fitokimia, termasuk asetat linalool dan linalyl. Kashmir minyak Lavender terkenal yang dihasilkan daripada lavender di kaki bukit Himalaya. Sehingga 2011, pengeluar minyak lavender terbesar di dunia adalah Bulgaria.

Kegunaan terapeutik

Minyak Lavender, yang telah lama digunakan dalam pengeluaran minyak wangi, juga boleh digunakan dalam aromaterapi. Aroma yang mempunyai kesan menenangkan yang boleh membantu dalam kelonggaran dan pengurangan kebimbangan dan tekanan. Lasea kapsul yang mengandungi minyak lavender dengan jumlah yang tinggi linalool dan asetat linalyl, yang digelar Silexan oleh pengilang, telah diluluskan sebagai anxiolytic di Jerman. Kelulusan ini adalah berdasarkan dapatan bahawa kapsul sama di kesan kepada Lorazepam dos rendah.

Ia juga boleh membantu untuk melegakan kesakitan sakit kepala ketegangan apabila nafas sebagai wap atau dicairkan dan disapu pada kulit. Apabila dimasukkan ke dalam vaporizer, minyak lavender boleh membantu dalam rawatan batuk dan jangkitan pernafasan.

Minyak Lavender juga boleh digunakan sebagai penghalau nyamuk apabila dipakai sebagai minyak wangi atau apabila ditambah kepada losyen atau produk rambut.

Gunakan dalam Perubatan Alternatif

Menurut penyokong perubatan alternatif [yang?], Minyak lavender boleh digunakan sebagai antiseptik dan pelega kesakitan yang akan digunakan untuk luka bakar yang ringan dan gigitan serangga dan menyengat.

Ia juga dikatakan untuk merawat pelbagai penyakit biasa, seperti selaran matahari dan sinar matahari. Ia juga boleh digunakan dalam campuran minyak urut, yang mungkin berkesan dalam melegakan sendi dan kesakitan otot, atau dalam campuran gosok dada untuk melegakan asma dan kekejangan bronchitic. Ia juga dikatakan untuk merawat kutu apabila digunakan dalam rambut bilas campuran, atau sikat halus untuk menghapuskan kajian nits.One mencadangkan penggunaan minyak pati lavender bukan povidone-iodin untuk rawatan luka episiotomi.

In vitro, minyak lavender adalah sitotoksik serta photosensitizing. Satu kajian menunjukkan bahawa minyak lavender adalah sitotoksik kepada sel-sel kulit manusia dalam vitro (sel-sel endothelial dan fibroblas) pada kepekatan 0.25%. Linalool, komponen minyak lavender, mencerminkan aktiviti keseluruhan minyak, yang menunjukkan bahawa linalool boleh menjadi komponen aktif minyak lavender. Hasil kajian lain menunjukkan bahawa ekstrak akueus mengurangkan indeks mitosis, tetapi penyelewengan kromosom akibat penyelewengan dan mitosis dalam perbandingan dengan kawalan, dengan ketara. Ekstrak akueus disebabkan memecahkan, kelekitan, penyelewengan tiang dan micronuclei. Tambahan pula, kesan-kesan yang berkaitan dengan mengeluarkan kepekatan.

Walau bagaimanapun, menurut satu kajian 2005 “walaupun ia telah baru-baru ini melaporkan bahawa minyak lavender, dan asetat linalyl juzuk utamanya, adalah toksik kepada sel-sel kulit manusia dalam vitro, hubungi dermatitis minyak lavender kelihatan berlaku pada hanya frekuensi yang sangat rendah. Kaitan ini ini dalam vitro ketoksikan kepada permohonan dermatologi minyak Lavandula masih tidak jelas. “

Dari segi phototoxicity, satu laporan 2007 dari penyiasatan penyelidik Eropah menyatakan bahawa, “minyak Lavender dan minyak gaharu tidak mencetuskan photohaemolysis dalam sistem ujian kami. Walau bagaimanapun, beberapa laporan tentang tindak balas photosensitivity kerana bahan-bahan ini telah diterbitkan, contohnya satu pesakit dengan tindak balas yang berterusan cahaya dan ujian foto-patch positif untuk minyak gaharu. “

Kegunaan lain

Minyak kenaikan lavender juga kadang-kadang digunakan sebagai pelarut dalam lukisan minyak, terutamanya sebelum penggunaan turpentin suling menjadi biasa. Sebagai contoh Francisco Pacheco menyebut penggunaan minyak lavender dalam bukunya “Arte de la pintura” (1649).

Kontra

Minyak Lavender baru-baru ini telah terlibat dalam gynecomastia, pembangunan yang tidak normal payudara pada lelaki muda. Denver endocrinologist Clifford Bloch hipotesis pautan selepas tiga kanak-kanak lelaki yang dibentangkan dengan dada membesar. Selepas itu, Derek Henley dan Kenneth Korach daripada National Institute of Alam Sekitar Sains Kesihatan di Research Triangle Park, NC, yang ditemui di lavender dan minyak pokok teh kehadiran sebatian yang kedua-dua menyekat hormon lelaki dan meniru hormon wanita.

Kerana tahap hormon seks biasanya adalah rendah sebelum akil baligh, kanak-kanak lelaki dan perempuan muda terutamanya sensitif kepada bahan estrogenik dan androgenic. Penemuan pautan gynecomastia dalam kanak-kanak lelaki telah membawa beberapa penyelidik mengesyaki lavender dan minyak pokok teh, yang hadir dalam pelbagai produk penjagaan diri termasuk syampu dan losyen, juga boleh menyumbang kepada insiden yang meningkat pembangunan payudara awal dalam perempuan.

Pemberhentian penggunaan produk-produk ini menyebabkan arah pesat gynecomastia pada pesakit muda Bloch itu.

Walau bagaimanapun, kesimpulan bahawa gynecomastia sebenarnya adalah disebabkan oleh minyak pati dalam produk yang digunakan oleh ketiga-tiga kanak-kanak lelaki yang sedang dipertikaikan oleh Asli Artisan Perfumers Guild dan Cropwatch atas dasar mendakwa bukti yang tidak mencukupi.

Minyak Lavender, Lavender, pokok, renek, malar, hijau, berkayu, hijau, pucat, daun, linear, bunga, biru, ungu, Officinalis Lavandula, Cedarwood, geranium, clary bijaksana, pain, buah pala, minyak, limau, minyak pati lavender, Minyak Lavender tulen, Minyak Lavender produk, Minyak Lavender tempatan, Minyak Lavender wangi, Minyak Lavender pati, Minyak Lavender gambar, Minyak Lavender pos