Minyak Pati Limau Nipis

green-lemon

Minyak Pati Limau Nipis adalah antara yang paling berpatutan minyak yang penting dan secara rutin digunakan untuk aroma bertenaga, segar dan ceria itu. Ia terkenal dalam cerita rakyat dengan keupayaan untuk membersihkan, membersihkan dan memperbaharui semangat dan minda itu. Ia juga dikatakan berkesan dalam pembersihan aura.

Nama Botani: Citrus aurantifolia

Kaedah biasa Pengeluaran: Dingin ditekan / Dinyatakan

Warna: Green Light Dengan Petunjuk Orange / Yellow

Ketekalan: Thin

Minyak wangi Nota: Top

Kekuatan aroma Awal: Sederhana

Green Lemon Minyak Essential adalah antara yang paling berpatutan minyak yang penting dan secara rutin digunakan untuk aroma bertenaga, segar dan ceria itu. Ia terkenal dalam cerita rakyat dengan keupayaan untuk membersihkan, membersihkan dan memperbaharui semangat dan minda itu. Ia juga dikatakan berkesan dalam pembersihan aura.

Walaupun ia bukan dalam senarai saya minyak terapeutik atas, Green Lemon Minyak adalah salah satu yang saya akan kecewa untuk hidup tanpa. Manis lagi tart, aroma citrusy yang menggabungkan dengan baik dengan banyak minyak yang lain. Aroma amat pekat, dan sedikit pergi cara yang sangat panjang. Kecuali bunga Neroli Essential Oil, sejuk ditekan Green Lemon Minyak Essential adalah yang paling aromatically kuat daripada minyak sitrus buah-buahan.

Termasuk beberapa titik Green Lemon Minyak Essential adalah satu kemestian apabila saya mencipta campuran limau untuk peresap saya atau apabila mewujudkan kabus bilik.

Green Lemon Minyak Essential minyak phototoxic. Merujuk kepada maklumat keselamatan yang dinyatakan di bawah.

Aromatik Penerangan:

Segar, citrusy, manis, sedikit asam.

Green Lemon

Penggunaan Minyak :

Jerawat, asma, bengkak karena mewah, selsema, kulit kusam, flu, vena varikos. [Julia Lawless, Ensiklopedia Illustrated Minyak Perlu (Rockport, MA: Buku Unsur, 1995)., 56-66]

Komponen:

a-pinene, B-pinene, sabinena, myrcene, limonene, y-terpinene, terpinolene, octanal, nonanal, tetradecanal, pentadecanal, trans-a-bergaptene, caryophyllene, B-bisabolene, geranial, asetat neryl, geranyl asetat, a- terpineo, linalool. [B. Lawrence, “Green Lemon Minyak,” pembikin Wangian & Flavorist, August / September 1987, 31, yang dipetik dalam Salvatore Battaglia, Panduan Lengkap Aromaterapi (Australia: The Perfect Potion, 1997)., 177]

Maklumat Keselamatan:

Green Lemon Minyak phototoxic. [Robert Tisserand, Keselamatan Minyak Essential (United Kingdom: Churchill Livingstone, 1995)., 208] Jangan gunakan Green Lemon Minyak jika kawasan permohonan akan terdedah kepada cahaya matahari selama 24 jam kerana phototoxicity itu.

Nota Penting:

Maklumat minyak pati disediakan dalam Minyak Essential Hartanah & kawasan Profil dimaksudkan untuk tujuan pendidikan sahaja. Data ini tidak dianggap lengkap dan tidak dijamin tepat.

Maklumat Keselamatan Am:

Jangan mengambil apa-apa minyak pati dalaman tanpa berunding dari pengamal aromaterapi berkelayakan. Jangan memohon minyak dicairkan penting, mutlak, CO2s atau pati pekat lain ke kulit. Jika anda hamil, epilepsi, mempunyai kerosakan hati, mempunyai kanser, atau mempunyai apa-apa masalah perubatan lain, menggunakan minyak pati hanya di bawah bimbingan yang betul pengamal aromaterapi berkelayakan. Berhati-hati melampau apabila menggunakan minyak dengan kanak-kanak dan memberikan anak-anak hanya minyak gentlest pada dos yang sangat rendah. Ia adalah selamat untuk berunding dengan seorang pengamal aromaterapi berkelayakan sebelum menggunakan minyak pati dengan kanak-kanak.

Ujian tampalan kulit perlu dijalankan sebelum menggunakan minyak penting yang anda tidak pernah digunakan sebelum ini. Arahan pada menjalankan ujian tampalan kulit dan maklumat keselamatan lanjut boleh didapati dengan melawat Minyak Essential Keselamatan Laman Maklumat.

Untuk maklumat yang sangat mendalam tentang isu-isu keselamatan minyak pati, membaca Keselamatan Minyak Essential oleh Robert Tisserand dan Tony Balacs.

 Minyak Pati Limau Nipis, Citrus aurantifolia, minyak, pati, limau, nipis, pinene, B-pinene, sabinena, myrcene, limonene, y-terpinene, terpinolene, octanal, nonanal, tetradecanal, pentadecanal, trans-a-bergaptene, caryophyllene, B-bisabolene, geranial, asetat neryl, geranyl asetat, a- terpineo, linalool, minyak pati limau produk, minyak pati limau tulen, minyak pati limau tempatan